Home About project Partners E-learning Instrument Glossary Multimedia Dissemination Contact

OptimTex multilingual glossary of terms

This Glossary is meant to offer the students support for learning key textile terms of the 6 educational modules in all the languages of the project.
LANGUAGETERMDurfkapitaal (Venture Capital)
EN
CZ
NL
PT
RO
SI
DEFINITIONVenture Capital is een vorm van private equity en een soort financiering die investeerders verstrekken aan startende bedrijven en kleine bedrijven waarvan wordt aangenomen dat ze op lange termijn groeipotentieel hebben. Durfkapitaal is over het algemeen afkomstig van welgestelde investeerders, investeringsbanken en andere financiele instellingen. Het neemt echter niet altijd een geldelijke vorm aan; het kan ook worden geleverd in de vorm van technische of bestuurlijke expertise. Durfkapitaal wordt doorgaans toegewezen aan kleine bedrijven met een uitzonderlijk groeipotentieel, of aan bedrijven die snel zijn gegroeid en klaar lijken te zijn om te blijven groeien. (op https://www.investopedia.com/terms/v/venturecapital.asp).
PICTURE (optional)
Back



"This project has been funded with support from the European Commission"
This website reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
............................................
@INCDTP - Bucharest 2021